Sail & Hike on Adriatic sea

Srednji Jadran jedrilicom  10.06.2023. - 17.06.2023.

Pridružite se nam na potpuno drugačijem iskustvu putovanja koje spaja morske čari i planinarske strasti

Sail & Hike Adventures na jedrilici odvesti će vas na edukativno putovanje morem i istraživanje prirodnih ljepota hrvatskih otoka. Na ovom putovanju moći ćete spojiti svoju ljubav prema moru i planinarenju, uživati ćete ujedno u prekrasnim uvalama i otkrivati vidikovce na otočnim vrhovima koji će vam oduzimati dah. Osim jedrenja i planinarenja, na ovom putovanju naglasak će biti također na edukativnom sadržaju i radionicama na terenu gdje će vas vodič upoznati s poviješću i osnovama planinarenja, kretanja, boravka i ponašanja u prirodi, upoznat će vas s planinarskom opremom, prehranom, izazovima u planini i sličnim temama.

Ploveći morem, odmorit ćete um i oči u beskrajnom plavetnilu, uživajući u šapatima vjetra i mirisima mora. Tijekom planinarskih šetnji po otocima doživjet ćete mediteransku prirodu punu zelenila, mirisa i zvukova koja će očaravati sva vaša osjetila, te ćete na kraju svake ture uroniti u zeleno-plave dubine rajskih uvala.

Obići ćemo i popeti se na Dugi Otok, Žut, Ugljan, Pašman,
Park prirode Telašćica i otoke Nacionalnog parka Kornati.


Kako izgleda jedan dan spajanja morskih užitaka i planinarskih strasti?

Započinjemo dan jutarnjom plovidbom do početne točke planinarskog izleta. Tijekom plovidbe iskoristit ćemo slobodno vrijeme za meditaciju, lagane vježbe disanja i istezanja i na taj način se pripremiti i psihički i fizički za hodanje i uspon na otočne vrhove. Vaš vodič upoznat će vas s poviješću i geografskim značajkama svakog otoka i njegovih vrhova i prirodnih znamenitosti, a ujedno će vam biti ponuđeni i edukativni sadržaji na temu planinarenja.
Ploveći morem prema našoj destinaciji uživat ćete iz daljine u pogledima na pojedinačne vrhove na koje ćemo se penjati, a nakon uspona na iste te vrhove jedinstveni vidikovci očarat će sva vaša osjetila ostavljajući vas bez daha u beskrajnim panoramskim pogledima na sve strane svijeta. Dok stojimo na vrhu promatrajući beskrajno more, rajsku ljepotu zelenih otoka i veličanstvene brdske lance na kopnu, osjetit ćemo iskonsku sreću i slobodu uma i duha. Jer Priroda umiruje, Priroda nas nadahnjuje i liječi, Priroda nas vraća u sadašnji trenutak i oslobađa nas negativnih energija.


Što je uključeno u cijenu?

  • 7 dana najma jedrilice - dvokrevetne kabine - bračni ležaj
  • Ručnici i posteljina na brodu
  • Gorivo
  • Troškovi marina i ulaznica u Nacionalni park i Park prirode
  • Turističke pristojbe
  • Izleti na vrhove otoka s certificiranim planinarskim vodičem
  • Doručak i lunch paket
  • Predavanje u praksi: "Osnove jedrenja i vjetra"
  • Skipper
  • Uživanje u netaknutoj prirodi, otocima i moru

Što nije uključeno u cijenu?

  • Put/transfer do i od broda
  • Eventualni transferi kombijem do i od polazišnih točaka planinarskih izleta
  • Večere po izboru u lokalnim konobama
  • Osobni troškovi


S kime ćete planinariti i jedriti?

Gabi Gabelica  je certificirani planinski vodič pri Sportskom učilištu u Zagrebu te je član Saveza gorskih vodiča Hrvatska. Nakon dugogodišnjeg iskustva kao brdski trkač i sudjelovanja na raznim brdskim utrkama unutar i izvan Hrvatske, Gabi se odlučila za školovanje za zvanje Planinskog vodiča, a kako bi svoju strast za planinama, šumskim stazama i vrhovima mogla prenijeti na ostale ljubitelje prirode.
Gabi je također aktivna kao vodič u Hrvatskom planinarskom društvu Runolist, a vodi planinarske izlete i u jednoj frankofonoj udruzi u Hrvatskoj. Njeno znanje stranih jezika omogućuje joj vođenje izleta na francuskom, engleskom i njemačkom jeziku. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu u planinarenju, Gabi je stekla bitno znanje o prirodi i njenim izazovima te će na svakom izletu sigurnost i oprez biti na prvom mjestu za uspješan planinarski dan i jedinstven užitak u prirodi.
Osim planinarenja Gabi se također bavi bicikliranjem, jogom, meditacijom i svjesnim disanjem. Zagovaratelj je zaštite prirode i zdravog života, ljubitelj zdrave prehrane i pozitivne energije.
Komunikativna i nasmijana korača u svaki novi dan, zahvalna za izazove i nova iskustva koje pruža život. Namaste! Carpe diem! Go with the flow!
www.mountain-tales.hr 

Tanja Dinter Vidaković je skiperica s dugogodišnjim iskustvom jedrenja. Iako po zanimanju grafička dizajnerica, ljubav prema moru i jedrenju je nadvladala, pa se od nedavno bavi samo jedrenjem.
Završila je mnoge tečajeve, kako jedrenja, tako i sigurnosti na moru. Sudjeluje na mnogim regatama tijekom sezone kao skiperica i član posade. Sudjelovala je u osnivanju i skiperiranju ženske jedriličarske posade The Sponzoruše i skiperirala za mnoge charter tvrtke u Hrvatskoj. Jedrila je u Hrvatskoj, Italiji, Francuskoj, Grčkoj, Gibraltaru i čitavom Mediteranu.
Govori odlično talijanski i engleski, a osim jedrenja voli i skijanje, planinarenje, vrt, scooter, putovanja i plivanje.
Kreativna je, komunikativna, snalažljiva, strpljiva ali i odgovorna.

Cijena tjednog programa po osobi: 1.650 €
Cijena tjednog programa po kabini: 3.200 €

Savjetujemo da napravite putno osiguranje koje pokriva otkaz putovanja, pa i pozitivnog testa na Covid-19 jer uplaćeni novac ne vraćamo.

Zanima li vas ovaj program, javite nam se i poslati ćemo vam više informacija:

DayDreamAdriatic
Sve fotografije su privatno vlasništvo i nije dozvoljeno njihovo korištenje u druge svrhe
Izradio Webnode
Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti